Η θεραπεία επούλωσης κατακλίσεων με συσκευή αρνητικής πίεσης αποτελεί μέθοδος ιδιαίτερα αποτελεσματική και ανώδυνη.
Κατά τη διαδικασία εφαρμογής της μεθόδου αυτής, πραγματοποιείται μείωση της πίεσης του αέρα γύρω από την περιοχή της πληγής βοηθώντας σημαντικά στη διαδικασία της επούλωσης.

Τι είναι κατάκλιση;
Με τον όρο έλκος κατάκλισης ή πίεσης περιγράφεται η δερματική περιοχή και οι υποκείμενοι ιστοί που έχουν καταστραφεί λόγω παρατεταμένης πίεσης της περιοχής. Προκύπτει από την μακροχρόνια πίεση στο δέρμα σε κάποια σκληρή επιφάνεια. Λόγω της πίεσης αυτής, η περιοχή δεν αιματώνεται σωστά, τα μαλακά μόρια νεκρώνουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλκος κατάκλισης.

Οι κατακλίσεις παρουσιάζονται κυρίως σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε χρόνια κατακεκλεισμένους ασθενείς εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως:
1) Εγκεφαλικό επεισόδιο
2) Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
3) Παραπληγία
4) Κακώσεις σπονδυλικής στήλης


Και σε πιο ήπιες καταστάσεις όπως:
1) Έλκη από κατάκλιση
2) Έλκη ποδιών (πχ διαβητικό πόδι, φλεβική ανεπάρκεια)
3) Εγκαύματα
4) Μοσχεύματα δέρματος
5) Ανοιχτές πληγές στην κοιλιά
6) Τραύμα μαλακών μορίων
7) Ορθοπεδικά τραύματα
8) Διαχείριση χειρουργικών λοιμώξεων και πληγών

Τι περιλαμβάνει το σύστημα θεραπείας κατάκλισης;
Η απαραίτητη δομή περιλαμβάνει την αντλία και τον αφρώδη επίδεσμο ο οποίος μπαίνει στο τραύμα και μεταδίδει την αρνητική πίεση στους ιστούς. Επίσης, υπάρχει το δοχείο συλλογής όπου εκεί καταλήγουν τα υγρά που παράγει η πληγή καθώς και οι συνδετικοί σωλήνες. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα συνεχούς πλύσης του τραύματος και μεγάλου όγκου αντλίες για χρήση του συστήματος σε βαριά πάσχοντες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6995784181.